PALAZZO APORTI

The architectural and adaptive reuse project focuses on preserving the historical and monumental character of former Poste Italiane headquarters in Milan, built in the thirties.
Originally designed by Ulisse Stacchini, who also designed Milan's Central Station, the property overlooks Piazza Luigi di Savoia. 
The conversion of the original post office building into a contemporary business center enhances the urban landscape through well-articulated volumes. 
Clean and geometrically precise new design solutions such as steel web establish a contemporary dialogue with historical building elements. 

Photo credits: Antonio Citterio Patricia Viel
Cities:
Countries: ITALY
Categories: OFFICES
Status: Completed
Inaugurazione: 2010
1873 Projects

Mediapyramid ARCHITETTURA

Newsletter

Specializzazione
Specificare
Accetta la privacy policy