OITA PREFECTURAL ART MUSEUM

Cities: OITA
Countries: JAPAN
Categories: CULTURAL ARCHITECTURE
Date: 2015
To service the various events, functions and installations that will be held at the museum, traditional Japanese horizontal bi-folding doors and moveable exhibition walls are used to create a flexible and adaptable space to meet all of the user’s requirements. 
Furthermore, rather than creating a closed off box, the museum is designed as an open environment, continuously connecting the visitor and passerby to the activities inside. 
When the horizontal bi-folding doors are open at the ground floor, the atrium and outdoor space transform into one large semi-outdoor space. 
The front road can also convert into an exhibition space, potentially transforming the entire neighborhood into one large event space. 

Photo credits: Hiroyuki Hirai.
1841 Projects