GUANGZHOU SCIENCE MUSEUM

The winning proposal by Nieto Sobejano, is based on an agrupation of nine volumes which are conceived as a flexible sequence of large scale “vases”.
Cities: GUANGZHOU
Countries: CHINA
Categories: CULTURAL ARCHITECTURE
Work in Progress - Progetto Architettonico: NIETO SOBEJANO ARQUITECTOS
Beginning of Construction: 2014
Completion Date: 2018
The functional program, with a total area of 80.000 square meters includes exhibition halls, temporary expositions, science and technology theaters, auditoriums, and a rooftop garden with views towards the city skyline and the Lignan Park. 
The architectural concept, born of a simple additive process, admits multiple variations of a limited number of elements generating a complex space out of a combinatorial system. 
The new Science Museum will be, together with the adjoining Ghuangzhou Museum, the Art Gallery and the Cultural Center, a landmark in the new urban axis, not only for its ambitious programme for the popularization of science, but also for its unusual spatial conception, which proposes a dialogue between the memory and historical tradition of the place and a state of the art technological and museographic approach.

Photo credits: Nieto Sobejano Arquitectos
1838 Projects