WELLNESS CENTRE TSCHUGGEN BERG OASE

Cities: AROSA
Countries: SWITZERLAND
Categories: HOTELS & RESTAURANTS
Designer: MARIO BOTTA
Date: 2006
The wellness centre Berg Oase, is next to the five star Tschuggen Grand Hotel, in a natural basin surrounded by a forest. The choise to place most of the building undergroung was a way to reduce the surface above ground in order to preserve an extraordinary part of the landscape and to establish a respectful relationship with the nearby village. Nine big skylights made of titan-zinc and glass emerge from the ground and represent the only signs of the hypogeal construction. The wellness centre spreads over four levels visually linked to each other. On the first level (corresponding to the ground floor of the hotel) there are the fitness facilties, the technical rooms and the entry for the external guests; on the second level the cabins for beauty treatment. The third level represents the entrance level connected to the hotel via a glass bridge. Here there are the reception, the cloakrooms for the guests and the so called "sauna world". The fourth level houses the "water world". The exterior sauna, solarium and swimming pool are on a big terracing in direct relationship with nature. 
Photo credits: Enrico Cano
1714 Projects