STONEHENGE VISITOR CENTRE

Cities: SALISBURY
Countries: UNITED KINGDOM
Categories: CULTURAL ARCHITECTURE
Date: 2013
The architectural composition of the centre is simple yet distinctive, sensitive to its surroundings and to the significance of the monument. 
Fulfilling several important aims in the management of the UNESCO World Heritage Site, the scheme includes improved visitor facilities, better opportunities for interpretation of the stones and the wider site, and most importantly, a substantially improved landscape setting in which to appreciate Stonehenge. 
Supported by slender angled stick columns, a non-reflective metal roof shelters various visitor amenities.  Its edges are perforated to dapple the light reaching the exhibition and education facilities housed below in a pair of single-storey cubes, one glass and the other timber.

Photo credits: Peter Cook
1781 Projects