SKY ITALY

Cities: MILAN
Countries: ITALY
Designer: LOMBARDINI22
Date: 2017
The business partnership is continuing between Sky Italia and DEGW, a brand belonging to the Lombardini22 Group specialising in the integrated design of workplaces. After completing an office space serving approximately 190 people along the lines of smart work encouraging new ways of cooperating and sharing experience, DEGW has now completed the ground floor of Building 3, incorporating some new functions (such as a coffee point) and making sure the existing facilities are fully functional (such as the welcome are, including the kids’ corner, and the reception). The new project focuses on the spacious ground-floor entrance area, which has been fitted with custom-designed furniture (a special piece placed at the back of the reception, the reception desk and welcome chairs), a new counter for the coffee point and new play platform in the kids’ corner. The wide full-height glass windows in the building located between Via Pizzolpasso and Via Luigi Russolo provide the backdrop for the entire interior layout. A piece of furniture at the back of the reception area – acting as a showcase and lamp – has been custom-designed to convey an even warmer welcome, providing information about the TV schedule and other current events. At the same time, DEGW has completed the canteen project, creating a very natural mood thanks to the use of wood, musk and various types of plants. DEGW has also studied a wayfinding system and graphics for the Training Centre rooms on the first floor. The graphic design work is clearly visible on the ground floor, where the graphics and branding on the windows are certainly eye-catching. The project for the spacious welcome area and refreshment area fits in neatly with its surroundings and is highly connected, sharing the same mood and feel as first the hall and then the canteen. The project’s ‘greenness’ – both in terms of the choice of materials and the incorporating of natural features, like plants and vertical green walls – extends right along the corridor stretching from the hall to the canteen. Warm colours, moods and materials interact with the various settings in a high-tech spirit, also evident in the attempt to draw on the most cuttingedge solutions for the workers’ health and comfort.

Photo credits: Dario Tettamanzi
1649 Projects