RESIDENZA E GALLERIA DAEYANG

Categories: HOUSING
Technology Focuses: GLASS | STEEL
Daeyang private gallery and house is situated in the hills of the Kangbuk section of Seoul, Korea. The project was designed as an experiment parallel to a research studio on ""the architectonics of music"". The basic geometry of the building is inspired by a 1967 sketch for a music score by the composer Istvan Anhalt, ""Symphony of Modules,"" discovered in a book by John Cage titled ""Notations"". The building is composed by three pavilions; one for entry, one residence, and one guest house, appear to push upward from a continuous gallery level below. A sheet of water establishes the plane of reference from above and below. In each of the pavilions, 5 strips of clear glass allow the sunlight to turn and bend around the inner spaces, animating them according to the time of day and season. Views from within the pavilions are framed by the reflection pool which is bracketed by gardens that run perpendicular to the skylight strips. In the base of the reflecting pool, strips of glass lenses bring dappled light to the white plaster walls and white granite floor of the gallery below.The interiors of the pavilions are red and charcoal stained bamboo with the skylights cutting through a red bamboo ceiling. Exteriors are a rain skin of specially treated brass which ages naturally within the landscape.
1644 Projects