HOUSE IN THE BEACH

This concrete house on the beach is seen as a continuation of the architects work, specifically the house in the forest in Mar Azul, previously presented on Morfae. The brief was to create, in two stages, a family house comprising of many bedrooms and large meeting spaces on a 20 x 47 metre land by the beach. During the first stage the main autonomous house would be constructed which would be extended at a second stage by a smaller guest house, complying in this manner with the local building regulations. Both structures were to take maximum advantage of the site conditions and the magnificent sea views. Large openings were created on the SE side despite the strong winds and rain. The idea was to create a ‘large umbrella’ where outdoor activities would take place. The main staircase carefully handles the site’s height differences creating access to three levels. The concrete structure leans over the existing dune cantilevering itself to enjoy unobstructed sea views without changing the natural landscape. The access to the house is on wood planks from the site through a semi covered space that can also be used for parking. This level accommodates a hallway, a guestroom with an en suite bathroom, the laundry room and storage. The stairs lead up to the main level of the house comprising of a kitchen, living and dining space along with two bedrooms sharing a bathroom. The last level leads to a large terrace on both sides and the master bedroom with an en suite bathroom. The interior of the house carries the same aesthetics as its exterior. Concrete immobile and recycled wooden mobile furniture were designed by the architects as well as other concrete features.
1645 Projects