DAIRY STORE VALTELLINA

Cities: POSTALESIO
Countries: ITALY
Categories: RETAIL
Designer: PIUARCH
Work in Progress - Progetto Architettonico: PIUARCH
Beginning of Construction: 2016
The redevelopment of the dairy store (Latteria Sociale) Valtellina is the occasion to give to the building a new image linked to the identity of the reality that it contains and represents, a place linked to the local tradition and to the history. The project proposes a reinterpretation of the “malga” - the Alpine hut belonging to the italian alpine tradition - with its development in length, light coverage, a volume on one floor, inside the space there are the places of sale, exhibition and work. A model that leads to the concept of tradition and quality, the large roof extends to cover the outer areas and makes them a natural extension of the interior spaces, creating a covered square revealing to passers-by what happens inside, inviting to rest and the visit.
Photo credits: Piuarch
1779 Projects